עומדים לפני טסט ראשון לרכב? אתם לא יודעים בדיוק מה זה אומר מבחינתכם ומה אתם צריכים להכין לשם כך? אנחנו כאן עם כל מה שצריך לדעת לקראת טסט לרכב, כולל ההכנות הנדרשות, טיפים לקראת מבחן הטסט וגם – מה תעשו אם לא עברתם את הטסט לרכב?
אז מה זה בעצם טסט לרכב?
טסט לרכב זה משהו שצריך לבצע אחת לשנה בדרך כלל אלא אם כן מדובר ברכב שהוא מעל 19 שנה על הכביש הרי שהוא יצטרך לעבור את הטסט פעמיים בשנה עד שהוא יעבור למעמד של רכב אספנות.
רכב חדש לעומת זאת הינו פוטר ממבחן טסט במהלך השנה הראשונה אך יהיה עליו לשלם את דמי אגרת הרישוי כרגיל.
איך לעבור טסט לרכב?
לפני שאתם ניגשים לטסט, גשו קודם כל למוסך בדיקת רכב שיבדוק את מצבו של הרכב. יבדוק את הבטיחות שלו, ישלול בעיות שונות, יבצע טיפולים מקדימים כמו טיפול שנתי לרכב אם יש בהם צורך ויעשה כל מה שרק אפשר כדי להבטיח שהרכב אכן יעבור את הטסט. עם זאת חשוב לדעת. לא כל טיפול במוסך אכן יבטיח את מעבר הטסט. לא פעם נמצאות בעיות שונות שבמוסך נטו להתייחס אליהם בסלחנות מה שיחייב אתכם לבצע את התיקון הנדרש כדי לשוב ולעבור את הטסט כנדרש.
אז מה בודקים בבדיקת הטסט?
- בלמים – נבדקות כל מערכות הבלמים של הרכב, מלפנים ומאחור. חשוב לציין כי בנושאי הבלמים אין לסמוך רק על הטסט השנתי אלא שיש להקפיד על בדיקת הרפידות מידי פעם כדי להבטיח כי אלה תקינות ולא דורשות החלפה. כי בטיחות היא לפני הכול.
- צמיגים – יש בעיות שונות שעשויות להיות בצמיגים. הם עשויים להשתפשף, להישחק, להיסדק או להיפגם. כל דבר כזה עשוי לתקוע את הטסט. חשוב להבין את משמעות הדבר של צמיגים תקינים. אלו תורמים רבות לבטיחותם של הנוסעים במיוחד במקרים של עצירה פתאומית.
- מערכת הפליטה של הרכב – זהו פרמטר שבודק את הרמה של זיהום האוויר שהרכב יוצר בעת פליטה. לעיתים ישנה בעיה עם ממיר קטליטי מה שיוביל לזיהום גבוה מעבר למותר. אם זה המצב, הרכב לא יכול לעבור את הטסט עד שהתקלה תתוקן.
- תאורה – כל הפנסים של הרכב נבדקים בטסט. זה כולל את הפנסים הקדמיים והאחוריים, הנורות של לוחית הרישוי והפנסים של הברקסים.
- מערכת ההיגוי – הגה קשיח מידי או הגה רופף מידי, רעש שעול בעת סיבוב של ההגה או כל בעיה אחרת בפרונט עשויים אף הם להכשיל את הטסט.
- תקינות המגבים – המגבים נבדקים הן מבחינת התקינות שלהם והן מבחינת הפעולה התקינה שלהם.
- מנוע – הבודק ירים את מכסה המנוע ויבדוק את מצבו ואת תקינותו של המנוע.
- לוחית הרישוי – לוחית הרישוי אמורה להיות ברורה, אותיות שחורות בולטות, לוחית לא עקומה, לא מלוכלכת, ולא משופשפת כך שהיא תהיה ברורה ובולטת גם ממרחק.
- אביזרים ברכב – הבודק יבחן האם לבעל הרכב יש את אביזרי החובה הבאים:
- גלגל חילופי
- אפוד זוהר
- משולש
- ג'ק
אולי יעניין אותך: מכונאות רכב: המדריך היחיד שצריך לקרוא | עשן לבן מהאגזוז
טיפים להכנת הרכב לקראת מבחן טסט
מצורף סרטון טיפים לפני טסט לרכב מאתר "מידרג":
- ניתן לכם להלן מספר טיפים שיסייעו לכם להכין בצורה טובה יותר את הרכב לקראת הטסט.
- נורה דולקת בלוח המחוונים – זה מחייב טיפול! דעו כי כאשר ישנה שדולקת בלוח, זה בהחלט עשוי להיות המוקש שיפיל אתכם בטסט.
- רכב נקי ומטופח – יש כאלה הטוענים כי כאשר מגיע רכב מוזנח או מלוכלך, בטסט יבחנו אותו בקפדנות רבה, זאת משום שרכב כזה תמיד יהיה חשוד כרכב שאינו שמור. על כן, שווה לעשות את המאמץ ולנקות את הרכב בצורה יסודית כדי 'להקל' עליו את הטסט.
- פנו אל מוסך 'טוב' – כדאי תמיד לברר קודם כל על מוסך טוב שבודק את הרכב בצורה רגישה ועניינית. זה יוכל לחסוך לכם הרבה.
מה המחיר של טסט לרכב?
המחיר של טסט לרכב עומד על 96 ₪ כאשר מדובר במחיר שמשקלל את סך הבדיקות הנדרשות.
יש את תשלום האגרה ויש את התשלום למכון הבדיקה.
לא עברנו טסט לרכב – מה עושים?
במקרה בו הרכב לא עובר את הטסט, יש לתקן את כל הליקויים תוך שבוע ולשוב לטסט שני.